2021 Roční shrnutí

2021 

Tento rok se nesl v duchu velkých změn, investicí a zase většího úsilí a práce, než ten předchozí. Během ledna se úplně roztrhl pytel s objednávkami na zásobníky, jelikož nám v platnost vstupovala novela zákona o zbraních a střelivu. Nebýt prosince, tak by leden díky tomu byl rekordním měsícem roku. Novela nám přinesla nutnost výjimek na tzv. "nadlimitní zásobníky", tedy zásobníky nad 10 ran u pušek a 20 ran u pistolí. Až na tuto změnu se ale novela vypořádala s požadavky směrnice EU Šalamounsky a nakonec nám přinesla legální používání tlumičů a střeliva s řízenou deformací. Moc bychom si přáli, aby nám tato česká svoboda řešení vydržela navždy. 

Pomoc nemocnicím

Stejně jako na podzim, nebo na jaře roku 2020, jsme se aktivně zapojili do pomoci v této nelehké době. Materiálně, ale i prací na ARO jsme pomáhali v nemocnici, abychom odlehčili přetíženým a vyčerpaným zdravotníkům. Bohužel tato krize si vzala za oběť i člena rodiny naší kamarádky, takže jsme se alespoň zapojili do podpory a finanční sbírky pro rodinu.  

Zbrojní licence

Během jara tohoto roku jsme usilovně pracovali na získání zbrojní licence, abychom mohli prodávat nejen doplňky na střelné zbraně a taktické vybavení, ale také samotné zbraně. To se nám v květnu povedlo a tím se kruh typů našich produktů uzavřel. Přístup do centrálního registru zbraní je bohužel typicky státní, takže je to někdy porod, ale jsme moc rádi, že už to máme vyřízené. Díky tomu snad vznikla ta správná synergie, kdy u nás je možné pořídit kvalitní zbraně, doplňky na zbraně, taktické vybavení i vybavení pro pobyt/práci v přírodě. Ideálně se tedy vyzbrojit, vystrojit a vybavit na jednom místě, u nás ve Zbrojnici. 

B121F14F-A450-40FA-A100-D4703E43E633

Nové prostory

Společně s procesem získání zbrojní licence jsme začali pracovat na místě, kde bychom mohli zbraně zákazníkům ukazovat, montovat na ně doplňky a vydávat je. Našli jsme pěkný prostor hned naproti našemu sklepnímu skladu a tak máme novou kancelář/Showroom s trezory na zbraně a střelivo. Postupně jsme tuto kancelář vybavovali, řešili zabezpečení, internet, regály na zboží, trezory na zbraně, nářadí na montáže zbraní. Nakonec jsme snad vytlačili z prvního "prodejního" prostoru maximum a zatím máme od zákazníků positivní zpětnou vazbu. Časem dojde snad vyloženě i na "kamenný obchod", ale tam ještě nejsme. 

IMG_7638 

IMG_2437 

Prodej první pušky

V červnu se povedlo prodat první ARko vůbec a šlo o Perun 15. Zatím máme od zákazníka jen positivní ohlas. 

IMG_0720

Během roku jsme zase rozšiřovali portfolio značek i nabídku produktů u značek, které jsme již měli v nabídce. Přesto je stále mnoho značek a produktů, které bychom na Zbrojnici fakt chtěli mít, ale zatím na to není kapacita, nebo dostatek financí. Za zmínku nových značek rozhodně patří Ruger, Glock, G.I.S., Česká Zbrojovka, Aero Precision, Sellier & Bellot, GGG, GetLoad, Schmeisser, AREX, Sea To SummitHexmag, Helikon, Combat Systems, Custom Gear, Magpul, Mars and Arms, FAB Defense, Warrior Assault Systems, KORE ESSENTIALS, Rex specs, Real Avid, RH Holsters a samozřejmě i další.

Youtube

Už delší dobu jsme si pohrávali s myšlenkou zřídit vlastní YouTube kanál, kam pro vás budeme nahrávat zajímavá videa, představení produktů, testování věcí a nebo jen zajímavé rozhovory z oblasti zbraní nebo zálesáctví (čti Buschcraft). Tak jsme zřídili YouTube kanál s jednoduchým názvem Zbrojnice. První video, které jsme připravili bylo představení EDC opasků firmy KORE ESSENTIALS z USA.  Po zpětné vazbě od prvních diváků jsme dokoupili další vybavení, jako mikrofony, lepší stativ, GoPro a další věci, aby další video bylo zase o level lepší. Nakonec naše druhé video byl celkem obsáhlý test pušky Perun 15 a rozhovor s jejím výrobcem. Tohle video má téměř úctyhodnou hodinu a už ho vidělo skoro 10 000 lidí! To jsme fakt nečekali. Během roku jsme natočili ještě několik krátkých testů a ukázek produktů, které už neměli takovou sledovanost, ale i tak to vypadá, že se vám líbí. V roce 2022 určitě chceme natočí další videa a zase posunout jejich obsahovou i vizuální stránku o level výše. 

 

Ve spolupráci s Jardou Macoškem z Tacticoolny jsme se podíleli na videotestu zásobníků pro AR15 a poskytli jsme na test do samostatného videa zásobník Schmeisser na 60 ran do AR 15. Nemálo z vás pobavilo video alá "obr a trpaslík", Sully totiž měří cca 175 Cm a Máca před 2 metry. 

Tým Zbrojnice

Ač stále Zbrojnice je hlavně projekt zapálených srdcařů, kteří mají činnost na Zbrojnici, jako vedlejší práci ke svému hlavnímu zaměstnání, tak se náš počet zase rozrostl. Dnes už krom Vildy, Sullyho, Mayka, Kristýny a pana Bárnyho vypomáhá i Honza. Objednávky, balíky, emaily i další věci sice stále primárně řešíme po večerech a Vilda vydává/expeduje přes den, ale rosteme a máme z toho dobrý pocit. 

IMG_8209 

Rodinný přírůstek

Sully to s budováním týmu myslí vážně a v září se mu narodil druhý syn a celkem třetí potomek! Život je zase o chlup pestřejší a akčnější. 

IMG_1514 

Každoroční podpora válečných veteránů 11.11.

Jako každý rok, tak i letos jsme podpořili na Den válečných veteránů sbírku Vojenského fondu solidarity. Letos jsme věnovali 10% z obratu v tento den. 

254818757_937951876807161_489235653231767503_n 

Testování novinek pro řadu produktů K-9

Stále rozšiřujeme řadu produktů pro služební psy (K-9) a také je testujeme, dáváme výrobcům zpětnou vazbu. Pan Bárny si to velmi užívá. 

Kydexová pouzdra na přání

Již od vzniku Zbrojnice nabízíme kvalitní, česká kydexová pouzdra od Jablonecké firmy RH Holsters. Nově jsme zařadili mezi produkty "Kydexové pouzdro na přání", nyní už se meze představivosti nekladou. 

Rozvoj

Krom budování firmy se věnujeme i osobnímu rozvoji, chodíme trénovat na střelnici, testujeme vybavení, účastníme se různých kurzů a Sully dále slouží v Aktivní záloze naší armády. I díky těmto činnostem dokážeme snad lépe poradit a pomoci vybrat ten produkt, který vám od nás opravdu bude k užitku. 

IMG_2175

IMG_0188

Co bude dál? 

Pomalu, ale jistě rosteme. Stále jsme malý rodinný podnik, ale máme rozpracované další projekty a věříme, že se vám budou líbit.  Před třemi lety jsme občas poslali nějaký balíček, od té doby jsme ušli celkem velkou cestu a ještě větší cesta zbývá. Co je stálé, je velký díky vám, zákazníkům, nebýt vás, nejsme nikde a vaší přízně si velmi vážíme. Ještě jednou díky za vaší podporu a snad brzy v kamenné prodejně Zbrojnice! 

IMG_2259